בעולם של היום אנו מגלים כל כך הרבה דברים חיוניים שאנחנו יכולים לעשות ושיכולים לשפר משמעותית את איכות החיים של הסובבים אותנו. אם גם לכם יש רעיון נהדר לאפליקציה או שאתם חדשים בתחום ופשוט רוצים להבין כיצד מפתחים אפליקציות לאנדרואיד או במידה ואתם מחפשים בית תוכנה או פרילנסר שיעזור לכם במשימה, כדאי שתכירו כיצד מתנהל תהליך פיתוח אפליקציה מהתחלה ועד ההגשה לחנויות.
שלב ראשון – הגדרת קהל יעד ומטרה
בשביל לפתח את האפליקציה צריך לתאר במדויק כיצד היא אמורה לפעול, להראות ולהתנהג. על כן חשוב להבין מי הוא הלקוח הסופי ומה המטרה הסופית שהאפליקציה אמורה לשרת. הגדרת לקוח סופי חיונית לשם הגרדת ממשק ושימוש במונחי שמוכרים ללקוח. בהתאם למטרה ולהגדרות אלה מגדירים את הממשקים של האפליקציה, את הנראות שלה ואת הפעילות שלה לפרטי פרטים. רק לאחר אפיון זה ניתן לעבור לשלב ב- שלב הגדרת אפיון טכני ראשוני.
שלב שני – הגדרת אפיון טכני
בהתאם להגדרת האפליקציה בוחרים בצורת המימוש המתאימה ביותר לאפליקציה. במידה ומדובר על אפליקציה שצריכה לעבד מידע בצורה מהירה ולעבוד הרבה עם תכונות הקלט המובנות במכשיר הסלולרי, כנראה שהאפליקציה תפותח בשפת מקור – JAVA. במידה ומדובר באפליקציה שעתידה להיות מפותחת גם באיפון , עיקר הפעילות שלה בצד השרת, ניתן לבחור בפלטפורמה היברידית. פלטפורמה שמאפשרת לפתח בשפת מעבר לשתי מערכות הפעלה בו זמנית: אנדרואיד ואיפון. בשלב זה מפרקים את אפיון האפליקציה לחלק השרת וחלק הקליינט – האפליקציה עצמה, ומעריכים את עלויות הפיתוח.
שלב שלישי – שלב היישום
בשלב זה מיישמים את מירב האפליקציה – לפחות את התכונות שהוגדרו כחיוניות, מוודאים פעילות תקינה של האפליקציה בכל שלב הפיתוח. לשם כך מפתחים טסטים אוטומטיים שמופעלים על חלקים השונים של האפליקציה. בנוסף מפעילים תסריט בדיקות לכל פיתוח ושינוי באפליקציה לשם וידוי תקינות העבודה.
שלב רביעי – שלב בדיקות
בשלב זה מגדירים צוות קטן שמטרתו לאתר באגים במערכת. מטרת הצוות להריץ את כל תסריטי הבדיקות האפשריים על מנת לבדוק תקינות ונוחות האפליקציה. בשלב זה מתגלים 80% מבאגים במערכת ותיקונים ראשוניים לאפיון בהתאם לממצעים.
שלב חמישי – קבלת פידבקים ראשוניים
בשלב זה נהוג לשחרר מוצר בטא ולתת אותו להדגמה לקבוצה ראשונית של משתמשים שאמורים לחוות דעה על נוחות ותקינות האפליקציה. בשלב זה ניתן להשקיע תקציב מוגבל לפרסום האפליקציה והתקין כלים שמקליטים את תנועות המסך של המשתמשים. זאת על מנת להכיר5 את התנהגות הגולשים ואת השלבים שבהם נתקעים הגולשים באפליקציה.
שלב חמישי – שלב הרצה
לאחר שכל הבדיקות השינויים והתיקונים עברו בהצלחה, מגישים את האפליקציה לחנויות על גרסה פתוחה לכולם. בשלב זה כבר ניתן להתחיל בקמפיין קידום, יחסי ציבור לחשיפה מירבית, קידום אורגני וממומן. בשלב זה יתגלו באגים בתדירות נמוכה ולא אמורים להיות שינויים ותיקונים מהותיים לאפליקציה. אלא אם כן לא הושקע זמן מספק בשלב רביעי.
אנו ממליצים לבחור פרילנסר או בית תוכנה שמומחה בליווי פרויקטים יזמיים שיוכל ללוות אתכם משלב גיבוש הרעיון עד להטמעה ושיווק של המוצר.